malzemeler
- 3,5 bardak un
- 1,5 su bardak ay cicek yagi
- 2,5 su bardak toz seker
- iri cekilmis 3 su bardak ceviz
- un helvasini cevizli yaptik bu sefer.
hazirlanisi
- Pitza tavasinda daha kolay oluyor yoksa derin bir tencere kullanin.
- Tavanin icersine un ve yag ilave edilir ve iyice kavrulur.
- Cevizleride katip karistirin seker ilave edilir kavrulmus unun üzerine .
- Yavasca kaynamis suyunu katin bir taraftan karistirirken.
- Biz serbetini kaynatmiyoruz önce seker sonra kaynamis suyunu katiyoruz .
- Böylece helva daha parlak ve lokumgibi oluyor .
- Suyunu yaklasik 1 litreden bir bardak fazla kullanin 6 bardak kadar
- Sürekli karistirin uzun sapli bir tahta kasikla iyice suyunu cekince
- Kasiklan sicakken seklini verip servis tabaklarina siralayin.
- Ben Rahmetli olan tüm sevdiklerim icin yapip komsularima helva dagittim.
- Hepsi nur icinde yatsin mekanlari cennet olsun .
0 yorum: