malzemeler
- 100 gram cikolata kiriklari ( ben milkayi küp küp dogradim )
- 300 gram un
- 2 tatli kasik kabartma tozu
- yarim tatli kasik
- ½ çay kaşığı karbonat
- 1 tutam tuz
- 2 yumurta
- 150 gram tereyağı
- 80 gram şeker
- 250 ml süt
Hazırlanışı
- Milka sütlü cikolatayi iri rendeleyin ve ya dograyin .
- Un, kabartma tozu bir kapta karbonat , tuz ve çikolata karistirin.
- Başka bir kapta,mikselen yumurta, tereyağı, şeker ve süt cirpin.
- Un karışımı ekleyip devam cirpin.
- Kegit formlarin icersine 3 er yemek kasik harcinizdan katip silikon formlara kegitlari yerlestirin.
- Böylece kekler daha düzgün oluyorlar .
- Eger silikon formlariniz yoksa kegitlari cok doldurmayin 2 yemek kasik yeterli olur .
- önceden isitilmis firinda yaklaşık 20 dakika pişirin.
- 10 dakika sonra kürdan batirin tam orta üzerlerine ki daha düzgün yukari dogru kabarsinlar .
0 yorum: