malzemeler
- aldigi kadar un
- 1/2 kabartma tozu
- 1 tutam tuz
- 125 gram margarin
- 80 gram toz seker
- 1 paket vanilya tozu
- 200 gram cekilmisfindik
üzeine malzeme
- 1 paket150 gram sert cikolata (blockSCHWARTAU Edel kuvertüre )
- badem kiriklari
- antep fistigi cekilmis
- hindistan cevizi cekilmis
hazirlanisi
- Un ,cekilmis findigi ,kabartma tozu ve tuz ölcüp bir kabin icersine karistirin.
- Margarini mikserle kirema haline gelinceye kadar cirpin.
- Yagin icersine toz seker ve vanilya sekerinide katip devam cirpin.
- Karistirdiginiz unlu karisimdan yavas ,yavas yagin icersine ilave edip yugurun.
- Hamur sert oluyor yugurdukca kendine geliyor.
- Hamurunun üzerini kapatip yaklasik yarim saat soguk bir yerde dinlenmeye birakin ve tekra bir yugurun.
- Seklini yuvarlayarak verin ve cicaklan esit sekilde kesin.
- Ben bu sefer kalb kaliblarimla kestim sekillerini.
- Önceden isitilmis firinda 170 derecede 12-15 dakika pisirin.
- Sogumaya birakin firindan cikinca sogumadan cikolataya batirsaniz kirila bilir.
- Tencereye dograyip cikolatayi katip orta ateste yavas ,yavas eritin .
- Sogumus kurabiyeleri önce yari yerine kadar cikolataya batirin .
- Sonra ceviz ,badem ,hindistan cevizi ve antep fistiklarina batirip tepsiye siralayin.
- Yaklasik 5 dakika soguk bir yerde kalsin.
- Hem kolay hemde agizda dagilan nefis bir kurabiye.
- Ben bu kurabiye daha öncede yapmistim un miktarini yazmistim ben kivami öz karari kattim daha güzel oluyor( yaklasik kücük formlar yaparsaniz bu tariflen 45- 50 tane kurabiye cikiyor)
0 yorum: