Etiketler:
pilavlar
ARPACIK PİLAVI
malzeme- 500 gramlik arpacik makarna
- Yarim su bardak haslanmis misir
- 2 yemek kasik tere yagi
- 1 dis sarimsak
- 1 tatli kasik tuz
- 1 tatli kasik sebzeli cesni
- 6-7 yaprak taze nane
- 3-4 sap taze maydanoz
- 2 su bardak tavuk suyu
- 1,5 bardak su
hazirlanisi- Nane ve maydanozu ayiklayip yikayip dograyin.
- Tencerede tere yag eriyince arpacigi icersine katip hafif kavurun.
- Suyunu ve et suyunu ilave edin üzerine .
- haslanmis misir ve sarimsaginida üzerine ezip katin.
- Baharat ve dogradiginiz maydonoz karisini üzerine katip karistirip ocagin altini kisik ayara alin.
- Yavas yavas pissin suyunu cektiten sonra yaklasik 5-7 dakika dinlensin alti kapali bir sekilde .
- Ben konserve misir kullandim 1 doze yikayip icersine kattim .
- Afiyetler olsun .
0 yorum: