malzemeler
- 1 tane muz
- 2 su bardak Yaban Mersini
- 5-6 tane cilek
- 1,5 litre süt
- 1 su bardak toz seker
- 1 tane vanilya puding tozu (toz halinde kaynatilarak hazirlanan paketlerden)
- 4 yemek kasik nisasta
- üzerisi icin antep fistigi ve seker kalplar
hazirlanisi
- Meyvalari yikayin muzun kabugunu cikartip dograyin.
- Sütün icersine meyvalari katip stap mikselen ezin.
- Derin bir tencereye alip nisasta ve pudung tozunu iyice icersine cirpin.
- Sekerinide katip orta ateste karistirarak pisirin kaynayip kivami koyulasmaya baslayinca .Kaselerinize katip soguk bir yerde üzerlerini kapatip bekletin.
- Üzerlerine ben antep fistigi kullandim ve seker kalpler .
- Ceviz ,badem veya hindistan cevizide kullana bilirsiniz .
- Cok hafif ve koyay bir tatli afiyetler olsun.
0 yorum: