malzemeler
- 2,5 su bardak un
- 1 su bardak ay cicek yagi
- 200 gram böreklik peynir
- 4 tane yumurta birinin sarisi üzerisine sürülecek
- 1 su bardak yogurt
- 1 tane kabartma tozu
- 1 tatli kasik tuz
- 1 kilo pirasa
hazirlanisi
- Pirasalari yikayip dograyin ve süzgecte bekletin suyu süzülsün.
- Peynirinizi püp ,küp dilimleyin.Beyaz peyniriniz yoksa kasarda kullana bilirsiniz.
- Yumurta nin birinin sarisini ayirin üzerisi icin ve yag inizi cirpin
- Yogurdu da ilave edip devam cirpin.
- Ununuzu ve kabartma tozunuda katip iyice cirpin.
- Tuz ,pirasa,peyniride katip kasiklan iyice karistirip yaglanmis borcamin icersine döküp kasikla hertarafini esitleyin.
- Üzerine yumurta sarisini ve susam ekleyip 175 derecede pisirin .
- Afiyetler olsun.
0 yorum: