Kahvalti soframdan önce yasin okuttum güzel bir gündü.
Konuklarim gelmeden önce cektigim resimler masam hazir degildi daha .
- 2 litre ciflik sütü
- 3 tane ciy kirema
- Bir gün önceden hazirlamalisiniz kaymayi
- Yuvarlak enli bir celik tencereye süt ve ciy kiremayi katip orta ateste yavas ,yavas pisirin üzerine kapak yapmadan.
- Hafif dumanlar cikmaya baslayinca ocagin ayarini en düsük ayara alin ben 1 de pisiriyorumyavas yavas .
- Üzerinin kaymakla doldugunu göreceksiniz.
- yaklasik 20-30 dakika bu sekilde pisin .
- Balkona veya buz dolabina birakin soguduktan sonra .
- Yaklasik 5-6 saat dinlensin üzerine bir tel kapak kapatip.
- Kaymayi üzeinden bir kasikla alip tabagin üzerine koyup üzerini kapatip birakin
- Tekrar tencereyi ocagin üzerine alip ayni islemi bir kez daha yapin.
- Soguyunca soguk bir ortamda üzerinde ki kaymayi alip kaymak koydugunuz tabagin üzerine alin kaymaginizi
- Üzerine bal veya cevizle servis yapin .
malzeme
- 1,5 kangal sucuk
- 5-6 tane domates
- 1 yemek kasik antep biber salcasi
- 2 dis sarimsak
- 3 tane kuru sogan
- 4-5 tane yesil sivri biber
- 4-5 yemek kasik aycicek yagi
hazirlanisi
- Domatelerin kabugunu soyup küp dosrayin incecik veya rendeleyin.
- Bir tencereye yaginizi katip domates ve incecik dogranmis sogan ve biberlerinizi katip kavurun.
- Sucuguda yuvarlak ince bir sekilde dilimleyin icersine.
- Sarimsak ,tuz ve yarim bardak su ilave edip tencerenin kapagini kapatip orta isida pisirin.
malzemeler
- 4 tane patlican
- 3 tane kirmizi uzun biber
- 3 dis sarimsak
- Bi miktar tuz
- 2 tane kuru sogan
- yarim limon
- 1 cay kasik pul biber
- 1 cay kasik kuru nane
- 2 Yemek Kaşığı sıvıyağ
- Közlenmiş patlıcan ve biberleri soyarak küçük küçük dograyın.
- Soganları ince kesin.
- Sarimsagida ezin icersine.
- Pul biber ,nane ,,limonun suyunu tuzu ve yağını katın karistirdiktan sonra servis yapin..
Malzemeler
- 6 tane yumurta
- 1 demet maydanoz
- 2 tane yesil sogan
- 5-6 yaprak nane
- 1 tatli kasik pul biber
- 1 cay kasik kimyon
- yarim limon
- tuz
- 4-5 kasik zeytin yag
- Yumurtayi haslayip kabugunu soyup küp, küp dilimleyin.
- Maydanoz ve naneyi ayiklayip yikayip dograyin .
- Tüm malzemeleri bir derin kabin icersine katip karistirin.
0 yorum: