Etiketler:
corba
Taze Tarhana Çorbası
malzeme - 2 dis sarimsak
- 4 yemek kasik ay cicek yag
- 6-7 yaprak taze nane
- tuz
- 1 litre et suyu
- 3 litre su
- 5-6 yemek kasik taze tarhana (kurutulmamis )
hazirlanisi- Tencereye tüm malzemeyi katip ilik suylan beraber tarhanayi karistirarak eritin.
- Orta ateste yavas yavas pisirin .
- Stap mikserden tencerenin icersinde gecirin.
- Kivami koyu olduysa kaynar su birazda ha katip iyice kaynayan deyince karistirin .
- Kaynamaya baslayinca tencerenin altini kapatin.
- Bu taze tarhanayi türkiyeden getirdim ve derin donduruyucuya bir er pisirimlik paketledim.
- Kisin cok güzel oluyor kurusundan cok farkli bir lezleti var.
0 yorum: