- Lahananin yapraklari kalayca ayriliyor kalin yaprakli bir lahana
- Tencerede su haslayin lahanalari icersine 2-3 dakikaligina birakin yumusasinlar .
- Lahanalari süzdürün suyunu.
- Sosani soyup rendeleyin .
- Maydanoz ,naneyi ve sarimsagi icersine katin.
- Pirincinizi yikayin nisastali suyu arinan deyince.
- Baharatlarinizi ve limonu da sikin icersine tüm harc malzemesini karistirin .Lahananin yapragini düz bir yerde ortasindan kessin ortadaki kalin kismini cikartin.
- Cok büyük yapragi oldugu icin her yapraktan 2 tane sarma cikiyor.
- Harcinizi 1 er yemek kasigi koyup kenerlarini harcinizin üzerine getirip sarin uc kismina dogru.
- Bu sekil lahanayi sarip tencereye siralayin.
- Yaklasik 2,5 bardak suya salca ,sarimsak,limon ve tuzu karistirip sarmanin üzerine dökün .
- Orta hateste tencerenin kapagini kapatip pisirin..
- Ben yanindayogurtlu salata ile sevis yaptim..
- Afiyetler olsun.
0 yorum: