Kebab icin malzemeler
- 2 tane patlican (500 gram )
- Yarim kilo koyun kiymasi
- 3 dis sarimsak
- 2 yemek kasik su
- 1 tane sogan
- 1 tutam maydanoz
- 1 yemek kasik tere yag
- yarim paket köfte harci
- tuz
- kara biber
- 2 yemek kasik biber salcasi
- 2 dis sarimsak
- 1 yemek kasik nane
- 2 yemek kasik tere yag
- 2 su bardak su
- yarim su bardak rendelenmis morzela kasar peyniri
- Maydanozu ayiklayip yikayip dograyin.
- Sogani soyup dograyin
- Derin bir kabin icersinde köfte malzemeleri bir araya konulup yugrulur.
- Ben 2 tane patlican kullandim patlicanim kalin oldugu icin malesef ortalarndan kesmek zorunda kaldim.
- Yuvarlak kesin patlicanlari.
- Köfte harcinizdan ceviz büyüklügünde parcalar kopartip patlican larin büyüklügünde yuvarlayip sirayla dizin bor camin icersine .
- Ben ortasindan patlicanlari böldüm tepsin disina cikmasinlar diye .
- Üzerine dökmek icin ilik suyun icersine sarimsak , eritilmis tere yag nane ve salcayi karistirip siraladiginiz patlican ve köftelerin üzerine kasikla dökün.
- Alüminyum folyo ile borcamin üzeri kapatip yaklasik 200 derecede yarim saat pisirin
- Üzerine kapattiginiz folyo yu alip karar rendesini gezdirn .
- Yaklasik 5 dakika bu sekilde pisirin kasarlarin rengi pembelesince borcaminizi firindan cikartin .
- Ben yaninda basmati pilav ve salata esliginde servis yaptim .
- Afiyetler olsun .
0 yorum: