Etiketler:
tatlilar
HAŞHAŞLI REVANİ
malzeme- 6 tane yumurta
- 1 su bardak un
- 1 su bardak irmik
- 1 su bardak ay cicek yagi
- 1 tane vanilya sekeri
- 4 yemek kasik hashas
- 1 tane kabartma tozu
- 1 su bardak toz seker
serbeti- 3 su bardak toz seker
- 4 su bardak su
- ceyrek limon
hazirlanisi- ilk önce yumurta ve toz sekeri cirpin.
- Un ,irmik vanilya sekeri ,yag ,hashas ve kabartma tozunuda ekleyip devam cirpin.
- Bir tarafdan sebetini kaynatin ve ilimaya birakin.
- Tatli da serbette ilik olmali serbetini üzerine dökerken.
- Serbetini dökmeden önce kürdanla hertarafina kürdani sokup cikartin.
- Serbetini daha kaolay ceksin dengeli diye
- Ben hindistan cevizi kullandim üzerine.
- Servis yaparken üzerine hindistan cevizi
0 yorum: