malzemeler
- 1 su bardak ay cicek yag
- 1 tane yas maya
- 2 su bardak ilik süt
- 1 tutam tuz
- 1 yemek kasik toz seker
- 3 tane yumurta beyazi (sarilari üzerine sürülecek
- aldigi kadar un
- susam
- 3 tane yumurta sarisi
- 250 gram böreklik peynir
- yarim demet maydanoz
- Ilik sütün icersine mayayi birakin eritin elinizle.
- Yag,tuz,toz seker ve yumurta beyazini katip karistirin .
- Yavas yavas ununuzu icersine katin bir taraftanda yugurun .Yumusak bir hamur elde edin.
- Yarim saat kadar mayalanmaya birakin üzeri kapali bir sekilde.
- Maydonozu ayiklayip yikayip dograyin.
- Peynirinizi elinizlen ufalayin maydanozunuzla karistirin.
- Ben seklini Portakal böyüklügünde bezeler cikartip tezgahin üzerinde dik dörtgen seklinde merdaneylen actim .(tezgahinizi yaglayin yapismasin diye)
- Peynirli harcdan uzun kenerina karsilikli koyup ic kisma dogru sardim börek sarar gibi rolo yaptim.
- 2 ser parmak kalikliginda kesip tepsiye siraladim .
- Üzerine yumurta sarisi fircayla sürdüm .
- Susam serpip önceden isitilmis 175 derecede pisirdim.
0 yorum: