malzemeler
- 250 ml süt
- 250 ml ay cicek yag
- 250 gram toz seker
- 1 tane kabartma tozu
- 1 tane vanilya sekeri
- 4 tane yumurta
- 3 yemek kasik kakao
- 320 gram un
- 1 cimcik tuz
hazirlanisi
- Yumurtanin beyazini ayirip 1 tutam toz sekerle mikserlen cirpin köpüren deyince.
- Baska bir kabin icersinde yag ,süt yumurtanin sarisini sekerle birlikde iyice cirpin.
- Unu,tuz ,kabartma tozu ve vanilya sekerinide katip devam cirpin.
- Cirpmis oldugunuz yumurtanin beyazini icersine katip hizli bir sekilde iyice el teli ile cirpin.
- Hamurunuzun yarisini bir baska kabin icersine ayirin.
- Üc yemek kakao ile iyice ayirmis oldugunuz hamuru cirpin.
- Kalibinizi yaglayip unlayin ben unlamayi unuttum kenarlarina yapisiyor unlamassaniz .
- 2 yemek kasik sade hamur harcinizinda üzerine kakaolu hamur harcinizdan 2 yemek kasik böyle sirayla devam edin kek hamurunuz bitinceye kadar.
- Önceden isitilmis firinda 175 derecede pisirin .
- Afiyetler olsun sünger gibi bir kek tarifi bu tarifi bir yabanci blogdan aldim .
0 yorum: