Mermer kek ♥♥♥ Marmorkuchen
malzemeler
- 300 gram margarin
- 200 gram toz seker
- 1 tane vanilya sekeri
- 4 tane yumurta
- 1 tutam tuz
- 300 gram un
- 100 gram nisasta
- 1 tane kabartma tozu
- 6 yemek kasik süt
- 3 yemek kasik kakao
- yarim cay bardak damla cikolata kiriklari
hazirlanisi
- Margarini ve sekeri ilk önce derinbir kabin icersine cirpin.
- Yumurtalari teker teker kirip devam cirpin.
- Süt ,tuz vanilya sekerini ilave edip devam cirpin.
- Un ,kabartma tozunu ve nisastayi icersine bir elek ile eleyin bir tarafdanda cirpin mikserlen.
- Kek hamurunun yarisini ayirip kakao ile cirpin ayirmis oldugunuz hamuru (((Ben kakaolu kismina birazdaha az hamur ayirdim. )))
- Sade olan kek hamurun icersine cikolata kiriklarini koyup bir karistirin.
- Kalibinizi yaglayip unlayin.
- Kakao lu hamuruda bosaltin kaliba .
- Damla cikolatali hamurunu kalibin icersine bosaltin.
- Önceden isitilmis firinda 180 derecede yaklasik 50-60 dakika pisirin.Kekinizi pismis oldugundan emin olun kürdan batirip cikartin teniz cikiyorsa tamamdir
- Soguyunca üzerine pudra sekeri eleyin.
0 yorum: