- 200 ml ciy kirema
- 200 ml kirem peynir
- 200 gram kaymak
- 3 yemek kasikdolusu tereyag
- yarim cay bardak ay cicek yag
- 200 gram pudra seker
- 4 yemek kasik toz seker
- 3 tane yumurta (2 tane sariyi üzerine ayirin )
- 2 tane vanilya sekeri
- 1 tane yas maya
- 1 tane kabartma tozu
- 4 yemek kasik bugday nisastasi
- aldigi kadar un (( yaklasik 1 kilo undan 1 su bardak eksik yeterli geldi ))
- pudra sekeri üzeri
haizirlanisi
- Önce derin bir kabin icersinde 1 tan 2 tane de beyazini yumurtanin katin.
- Kabiniza ciy kirema,kaymak ve kirem labne peyniri kasikla iyice ezin.
- Maya ,seker ve pudra sekerini ekleyip erimesini saglayin.
- Yag ve tereyagi icersine ilave edin.
- Un ,nisasta ,vanilya sekeri ve kabartma tozunu katip yugurun .
- Ben yaklasik bir kilo undan 1 su bardak kadar eksik kullandim.
- Pogacalarini yumurta büyüklügünde hamurlar kopartip yuvarlayin elinize yag damlatirsaniz kolay yuvarlarsiniz.
- Tepsiye siralayin.
- Ayirmis oldugunuz 2 tane yumurta sarisini üzerlerine sürün .
- 175 derecede nar gibi kizaran deyince pisirin.
- Afiyetler olsun.
0 yorum: