sünger poğaça peynirli
malzemeler
- 200 ml ciy kirama
- 200 gram schmand (kaymak)
- 450 gram yogurt ( quark kullandim)
- 3 tane yumurta 2 sinin sarisini üzerine sürmak icin ayirin
- tuz
- 1 kilo un
- 1 tane yas maya (40 gramlik )
- 1 tane kabartma tozu
ic malzemesi
- 200 gram böreklik peynir
- 1 cay bardak kadar rendelenmis kasar
hazielanisi
- Yumurtalarin 2 tanesinin sarisini ayirin pogacanin üzerine sürmek icin
- Derin bir kabin icersine un,may ve kabartma tozu haric hamur malzemelerini katip
- Unu ,kabartma tozu ve mayayi ilave edip iyice yugurun.
- Mayalanmasi icin üzerini kapatip yarim saat bekletin.
- Hamurunuzu 3 parcaya bölün tezgahin üzerine yag damlatin ve hamuru acin uzunlamasina dik dörtgen bir bicimde .
- Sagdan sola ic harcinizda koyup rulo yapin.
- Bir bicakla 1 er parmak kalinligina kesip tepsinize ter cevirin.
- Üzerine kalan ic harcinizda kalirsa üzerlerine bastirak doldurun .
- Ben bu tarifi cok sevdim nefis sünger gibi pofuduk ,pofuduk oldu.
- Tepsiye siralayin ve yumurta sarisini bir firca ile sürün pogacalara tam 2 tepsi cikdi 180 derecede pisirin üzerleri nar gibi kizarincaya kadar.
0 yorum: