Sütlaç Tarifi
Malzemeler:
- 1,5 litre süt (soğuk olmalı)
- yarim litre su
- 200 ml ciy kirema
- 2 cay bardak pirinç
- 2.5 su bardağı toz şeker
- 2 çorba kaşığı pirinç un (ben kullanmadim )
- Meyva dondurma üzerine kullanilanlardan
- Pirinçleri sadece sudan gecirtin kendi unu kaybolmasin nişastası ve su konulmus tencereye dökün pirincleri.
- Su ve pirinçleri pişirme tenceresinde yumusayuncaya kadar pisirin kadar orta kısık ateşte bir tarafdan karistirin
- Pirinçler suyunu çekince,sütü ilave edip sürekli karistirin dibine tutmasin.
- Göz göz olana kadar kaynattım.
- Ben pirinc unu kullanmadim az bir suda cirpip tencereye ekleyip iyice karistirin .
- Şekeri ilave edip yaklasik 15 karıştırarak kaynatin
- Altını kapatip kepce ile kaselere doldurun .
- Sogumaya brakin soguk sekilde üzerlerine ister meyva karisimi ,tarcin recel ile sunum yapin .
0 yorum: