BADEMLİ İRMİK TATLISI
malzemeler
malzemeler
- 150 gram yogurt
- 200 gram schmand ((kaymak )
- 200 gram toz seker
- 2 tane yumurta
- 2 cay bardak irmik (( orta boy bardak ))
- 1,5 cay bardak sivi yag
- 150 gram margarin
- 1 tane vanilya sekeri
- 1 tane kabartma tozu
- 200 gram toz gibi cekilmis badem
- 200 gram un
- üzerine dise dokunur cekilmis badem
serbeti icin malzemeler
- 300 ml su
- 200 ml toz seker
- cayrek limon suyu
hazirlanisi tatlinin
- Margarin le birlikde yumurtayi derin bir kabin icersinde cirpin mikserile.
- Sivi yag yogurt,toz seker ve kaymagida katip devam cirpin ,
- Bademi un haline gelinceye kadar cektirtin
- Unu ,kabartma tozu ,vanilya sekeri bademi ve irmigide ilave edin icersine devam cirpin.
- Bir borcamin icersine dökün hamurunuzu üzerine badem kiriklari perpistirin.
- Önceden isitilmis firinda pisirin 180 derecede.
- Tatli pisince ilimaya birakin bir kürdanla batirin bazi yerlerine serbetini daha kolay ceksin diye.
- Serbetinizi ilk önce kaynamaya birakin tatliniz ilik ken serbetinizi de ilik oldugunda üzerine dökün .
0 yorum: