Fırında Karnıbahar Gratin
malzemeler
- 1 tane büyük karnabahar
- 1 su bardak rendelenmis kasar peyniri
- 200 ml ciy kirema
- 300 ml süt
- 3 yemek kasik un
- 3 yemek kasik tere yag
- tuz
- muskat baharati malesef benim kalmamis kullanamadim güzel bir lezlet veriyor
hazirlanisi
- Karni bahari kikayip dallarindan koprtip derin bir tencereye siralayip üzerine haynar su koyun .
- ilk önce karnibahari derin bir tencerenin icersinde hafif haslayin .
- Tere yagda unu ilk önce bir tencerenin icersinde hafif kavurun.
- süt ,ciy kirama ve tuzunuzu katip kaynayincaya kadar cirpin .
- Bir borcamin icersine suyu süzülmüs karnibaharlari siralayin.
- Üzerine hazirlamis oldugunuz sosu dökün.
- Kasari hertarafina serpistirin.
- Firinda üzeri pembelesinceye kadar pisirin .
- Afiyetler olsun .
0 yorum: