malzemeler
- 1 su bardak ay cicek yag
- 1 su bardak ilik süt
- 3 tane yumurta bayazi ((sarisini üzerine sürmek icin ayirin ))
- 2 tatli kasik toz seker
- 1 tatli kasik tuz
- 1 tane kabartma tozu
- 1 tane yas maya ((40 gramlik yas maya ))
- aldigi kadar un ((1 kilo kadar un yeterli geliyor))
- beyaz orta yagli peynir
- 1 tutam maydanoz
- susam
- 3 tane yumurta sarisi
- 1 cimcik toz seker (( nar gibi olmasinin nedeni seker ))
- 1 tatli kasik süt
hazirlanisi
- Bu tarifimi daha öncede sizlerlen paylasmistim ben cok seviyorum bu pogacayi .
- Hamurunuzu yumusak krosan pogaca gibi pofuduk oluyor.
- Yaklasik 1 kilo un aliyor yumusak bir hamur olmali.
- Peynirinizi ufalayin ve ya rendeleyin maydanozu ayiklayip yikayin suyunu süzdürüp incecik peynirin icersine dograyip karistirin.
- Derin bir kabin icersinde yugurun hamurunuzu üzerini kapatip yaklasik yarim saat mayalanmaya birakin .
- Bezelerinizi merdaneylen servis tabagi büyüklügünde acip pitza dilimi gibi kesin .
- Uc kismina peynir ve incecik maydanoz karisimindan 1 kasik koyuup Rulo yapin uc kisma dogru.
- Krosan sekli sarin ister ay seklide vere bilirsiniz .
- Yumurta sarisini ,seker ve 1 tatli kasik sütlen iyice carpin ve pogacalarinizin üzerine sürün (( seker cay kasiginin ucu ile yeterli geliyor bu islem pogacanizin parlak ve daha güzel bior rek almasini sagliyor )).
- Ben cörek otu kullandi susam, keten tohumu ve ya hashasda kullana bilirsiniz
0 yorum: