ümrahan ablami davet sofrasi ve nefis
peynirli pogaca
- 3 Yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
- 6 tane kuru incir
- 1,5 su bardağı soğuk su
- yarım su bardağı toz şeker
- 1 yemek kaşığı nescafe
- 3,5 su baradağı süt
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı un
- yarım yemek kaşığı tereyağ
- 1 paket toz şanti
- Yumurta ve şeker mikserle çırpılır.
- Un,kabartma tozu,ceviz eklenip karıştırılır.
- Son olarak incirler ilave edilir karıştırılır.
- Margarinle yağlanmış büyük boy borcamin icersine dökülür.
- Önceden ısıtılmış 175 derece fırında pişirilir
- Üzerinin kiremasinida bir tarafdan hazirlayin soğuk süte un,nişata eklenir.
- Kaynayana kadar karıştırarak pişirilir.
- 3-5 dk kısık ateşte karışrırarak pişirmeye devam edilir.
- İnmesine yakın tereyağ eklenir.
- Ocaktan alınan muhallebi arada karıştırılarak soğutulur.
- 10 dakika sonra soğuyan muhallebiye toz şanti eklenir.(toz halde eklenir ve miksele 2-3 dakika kadar cirpiler
- Sogumus kekin üzerine serbeti dökülür kiremasini da hertarafina dagitip sipatula ile yayin.
- Üzerine kakao yu eleyin afiyetler olsun .
0 yorum: