malzemeler
- 5 tane patlican
- 2 tane kuru sogan
- 1-2 dis sarimsak
- taze 1 tutam nane ve maydanoz
- 400 gram kiyma
- kara biber ,tuz ot
- 4-5 yemek kasik ay cicek yag
- 3-4 tane domates
- 1 corba kasik domates salcasi
- yarim carba kasik biber salcasi
sosu icin malzeme
- 2 su bardak su
- 1 yemek kasik salca
- 1 dis sarimsak tuz
- 3 yemek kasik yag
- 1 tutam kuru nane
hazirlanisi
Normalde ortadan ikiye bölüp tuzlu suda bekletip kurulayip kizgin yagda kizartip hazirlardim karniyarigi bu defa közleyip hazirladim.
- Kizartinca yag cektigi icin be firinda orta hateste arasira ters cevirerek közledim .
- Patlicanlar yumusayinca üstden bicakla kesip kasikla bastirdim kiymaya yer oldu bu sekilde tüm patlicanlara hafif tuz sepiledim ic kisimlarina .
- Sogani rondadan gecirtim ve suyunu sIktim.
- Bir tencerede yag koyuop pembeolunca kiymayida ekledim kavurdum
- Kabugu soyulup incecik dogranmis domateside elleyip domnatesleride birlikde 3-4 dakika kavurun .
- S arimsak 2-3 sapmaydanoz ve 4-5 yaprak naneyi yikayip dodrayin icersine
- Salcasini tuz ve baharatlarinizida ekleyin .Karistirarak 2-3 dakika pisirin.
- Patlicanlarin icersine kasikla doldurun kiymali harcinizi.
- Ben üzerlerine domates dilip yerlestirdim malesef biberim yoktu biberde koya bilirsiniz kiymanin üzerine .
- 2 bardak suda 1 yemek kasik salcayi eritin .
- Tuz ,sarimsak, yag ve nane katin icersine ve karistirip kariyarik tebsisine kenarlarina dökün
- 175 derecede firinda 15 -20 dakikadar pisirin .
- Benyanina misirli basmati pirinc pilavi ve salata ile servis yaptim .
0 yorum: