Malzemeler hamuru icin
- 3 tane yumurta
- 1 su bardak toz şeker
- ceyrek limon suyu
- 1 su bardak sıvı yağ
- 2 su bardak irmik
- 1 su bardak un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 su bardak süt
- 2 yemek kasik mor haşhaş
- 3 yemek kasik susam
- 3 se bardağı şeker
- 4 su bardağı su
- cayrek limon suyu
- üzerine hindistan cevizi
- Tencerenin icersine su ,seker ve limon suyunu koyup karistirarak kaynatin .
- Serbet 2-3 tasimlik kaynayinca sogumaya birakin.
- Yumurta ,siviyag ve toz sekeri ilk önce miksele 2-3 dakika kadar cirpin.
- Südü ila ve edin icersine .
- Diyer malzemeleri katip devam cirpin .
- Bir dikdörtgen borcamin icersini yaglayip hamurunuzu icersine döküp 180 derecede firinda pisirin.
- Firindan cikinca serbet soguk olsun yavasca tatlinin üzerine dökün serbeti .
- Üzerine bolca hindistan cevizi serpistirin .
- Afiyetler olsun cok güzel bir tatli .
0 yorum: