Etiketler:
etyemekleri,
sebze yemeyi
malzemeler- 6 tane orta boy patates
- 250 gram kiyma
- 1 su bardak kadar rendelenmis kasar
- 2 su bardak süt
- 1 tane hazir pesemen sos
- tuz
- 1 yemek kasik tere yag
- 1 tutam maydanoz
- 2 dis sarimsak
hazirlanisi- Patateslerin kabuklarini soyup dilimleyin .
- Tencereye sütü koyup hazir toz halindeki pesemen sosu un halinde katip bir cirpin .
- Sütdün icersine patatesleri hafif yumusayuncayakadar orta hateste haslansinlar ara sira karistirin dibine tutmasin.
- Bir tavanin icersine tere yagi koyup kiymayi kavurun .
- Maydanozu yikayip dograyin sarimsagida rendeleyin kiymanin icersine tuzu katip karistirip patatesli tencerede bir karistirin kiyma ve patatesli karisimi .
- Borcanim icersine katin tüm karisimi ve üzerine kasar rendeleyin .
- 175 derecede firinda üzeri nargibi kizaran deyince pisirin..
0 yorum: