malzemeler
- 500 gram Magerquark ((yagsiz süzme yogurt ))
- 1 su bardak Ilik süt
- yarim su bardak ay cicek yag
- 1 tutam tuz
- 1 tutam toz seker
- 1 tane yas maya (40 gramlik )
- aldikadar un
- 2 tane yumurta
- böreklik peynir
- Cok yumusak bir hamur pogacanin hamuru ve türkiyede yagsiz süzme yogurt olarak ismi geciyor Magerquark
- Yogurt yag ve südünüzü cirpma teli ile cirpin .
- Tuz ve sekeri ilave edin . Mayayi elinizle eritin karisimin icersinde .
- Unu yavasca ekleyerrek yugurun yaklasik 1 kilo un katiliyor hamur elinize yapismayi brakan degince yugurun .
- Cok yumusak bir hamur .
- yaklasik yarim saat üzeri kapali mayalansin.
- Yumurtayi cirpin üzerine sürmek icin.
- Hamuru 3 tane bezeye bölün yuvarlayip merdane ile acin.
- Peynirinizi bir ucundan diyer uc kismina kadar bolca koyun.
- Hamurunuzu peynir li kisminda baslayip rulo yapin bir bicakla 1 parmak kalinliginda kesin.
- Tepsiye siralayip yumurtayi fircayla sürün .
- Önceden isitilmis firinda 175 derecede pisirin .
- Ben firini 50 dereceye acip tepsileri firina biraktim pogacalarim iyice kabarinca 175 derece ayara getirip devam pisirdim.
Afiyetler olsun .
0 yorum: