malzeme
- yarim demet dere otu
- 2 tane kuru sogan
- 3-4 yemek kasik zeytin yagi
- tuz
- kirmizi pul biber
- 1 dis sarimsak
- yarim kilo ic bakla
- yarim bardak ilik su
hazirlanisi
- Sogani pembelesinceye kadar kavurun.
- Baklayi ,tuz ve kirmizi pul biberi icersine katip karistirin.
- Yaklaik yarim bardak ilik su ila ve edip tencerenin kapagini kapatip orta ateste pisirin..
- Dere otunu en son katin icersine rengi yesil kalsin .
malzeme
- 2 tane havuc
- 4/1 karnibahar
- 3 tane patates
- 2 tane patlican
- 4 tane domates
- yarim yemek kasik aci biber salcasi
- 4 yemek kasik zeytin yag
- 2 dis sarimsak
- 1 yemek kasik nar sosu
- 1 yemek kasik sirke
- 1 yemek kasik sebzeli cesni
- 1,5 bardak su
hazirlanisi
- Tüm sebzeleri kabugunu soyun ve dograyin ayni ayarda domatesi rendeleyin .
- Karni bahari dallarindan kücük ,kücük ayirip tencereye katin.
- Tencereye tüm diyer sebzeleri katin.
- Yagin icersinne sirke ,salca ,su ,nar esisini ve baharatinizi katip karistirin.
- Karistirdiginiz yagi tencereye ilave edin ve orta ateste pisirin.
0 yorum: