- 500 gram irmik
- 4 yemek kasik diri hashas
- 2,5 su bardak su
- 2 su bardak toz seker
- yarim cay bardak ay cicek yagi
- 1 yemek kasik tere yag
- antep fistifi cekilmis tozu
- Derin bir teflon tencerenin icersine tere yag ve ay cicek yagi koyup üzerine hashas ve irmigi katin .
- Uzun sapli bir tahta kasikla sürekli karistirin oera hateste .
- Yaklasik 7-8 dakika kavurun.
- Sekeri ünce üzerine kar katmaz yavas yavas suyu üzerine ilave edin.
- Sürekli karistirin elinize dekkat edin sicramasin yakar .
- Suyunu cekince tencerenin kapagini üzerine kapatip 2-3 dakika bu sekil bekletin iyice tane ,tane olsun .
- Cok nefis ve hafif bir tatli gercekten hashas nefis bir tat ve citirlik veriyor denemenizi tavsiye ederim.
- Dondurma kasigi ile alip sekili verin ben üzerlerine antepfistigi ile servis yaptim.
- Bu tariften yaklasik 45 kasiklik cikti ben komsularima dagittim..
0 yorum: