rhabarber`li Kek Türkce ismi ravent olarak geciyor
malzemeler
- 200 gram margarin
- 200 gram toz pudra seker
- 300 gram un
- 1,5 paket kabartma tozu
- 2 tane tam yumurta
- 2 tane yumurta sarisi
- 1 yemek kasik limon suyu
- Rhabarber
hazirlanisi
- Önce ince kabugunu soyun Rhabarber`nin cok kolay soyuluyor .
- Margarinle beraber sekeri cirpin.
- 4 yumurtanin 2 beyazini ayirin kullanilmiyor
- 2 yumurta beyazi 4 yumurta sarisi nida ekleyin margarinin üzerine devam cirpin.
- Limon suyunu un ve kabartma tozunuda ekleyip tellen cirpin.
- Dilimleyin kabugunu soyduktan sonra rhabarberi be kekin üzerine siralayin.
- .175 derecede firinda pisirin.
- Bu sebzeden isterseniz recel ,corba,tatlilar vaya pasta kek hazirlaya bilirsiniz cok saglikli bol vitaminli bir sebze .
- Almanyada 150 yildir mutfaklarda kullaniliyor.
- Almanlar tas devrinden gelen bir sebze oldugunu söylüyorlar.
- Zayiflatir ve cildi yeniler
- Sağlıklı hazırlanmış: potasyum, kalsiyum, demir, magnezyum, A, B ve C vitaminleri icerir bolca
- Afiyetler olsun
0 yorum: