Ben bu tatliyi isyerindeki arkadaslarim icin yaptim .
malzemeler
- 5 adet yumurta
- 1 paket baklavalik yufga 25 tane kadar
- 1 su bardak irmik
- 1 su bardak aycicek yagi
- 2 tane kabartma tozu
- 2 tane vanilya sekeri
- 1 su bardak seker
- 400 gram ciy kirema
- 3 su bardak seker
- 3 su bardak su
- Serbetinizi önceden hazirlayin .
- Ilikken tatlinin üzerine dökün.
- Yumurtalari derin bir kabin icersinde cirpin.
- Diyer irmik ,yag ,kabartma tozu ,venilya sekerini ,ciy kiremayi ,ve toz sekeri de yumurtanin üzerine ekleyip iyice mikserle cirpin .
- Derin bir tepsiye yufkalari sirayla tepsiye koyarken aralarina cirpmis oldugunuz sostan kasikla esit sekilde fircayla her tarafina ve tüm katlarin arasina teker ,teker tepsiye siralayarak sür.
- (Sosu alirken iyice karistirarak ilinki irmik her araya esit gelsin )
- Kalan sosu üzerine dük ve firina 175 dereceye pisirin
- Serbetini tatlinin üzerine ilik ken dökün yavas ,yavas cektikce dökmeye devam edin tüm serbeti dökün.
- En son dilimleyin üzerine istedigiz sekilde servis yapin ben hindistan cevizi ile servis yaptim.
- .Bu tarif cok hafif ama okadarda lezletli
- Hem cok kolay yapiliyor hemde nefis
0 yorum: