Revani Tatlısi
malzeme
- 6 tane yumurta
- 1 su bardak un
- 1 su bardak irmik
- 1 su bardak ay cicek yagi
- 1 tane vanilya sekeri
- 1 tane kabartma tozu
- 1 su bardak toz seker
serbeti
- 3 su bardak toz seker
- 4 su bardak su
- ceyrek limon
hazirlanisi
- ilk önce yumurta ve toz sekeri cirpin.
- Un ,irmik vanilya sekeri ,yag ve kabartma tozunuda ekleyip devam cirpin.
- Bir tarafdan sebetini kaynatin ve ilimaya birakin.
- Tatli da serbette ilik olmali serbetini üzerine dökerken. ben hindistan cevizi kullandim üzerine.
- Ceviz ,badem ,findik da kullana bilirsiniz.
- Bu tarifi ilk kez denedim ve cok memnun kadim arkadasindan aldim ilk kez de onda yemistim.
0 yorum: