Fırında Hamsi Kızartma
malzeme
- 1,5 kilo hamsi
- 1 su bardak misir unu
- 1 su bardak un
- 1 cay bardak ay cicek yagi
- 1 tatli kasik tuz
- 2 tane limon
- Ben hamsilerin kafalarini kopattip iclerini ve kilciklarini cikarttim.
- Derin bir legenin icersine su koyup yikadim taki berrak bir suyu oluncaya kadar baliklari bu arada inciltmeden yikayin.
- 2 hamsiyi bir birlarine yapistirip unla misir unu ve tuzu karistirin .
- Hamsileri unlu tabagin icersine batirip cikartin bir sallayin.
- Yagladiginiz tepsinin üzerine hamsilerinizi siralayin.
- Ben tabanina firin kegidi kullandim .
- Yagin diyer yarisini hamsilerin üzerlerine gezdirin.
- Limonlari incecik yuvarlak dilimleyip hamsilerin üzerlerine siralayin.
- Önceden isitilmis 175 derecede üzerleri pembelesinceye kadar pisirin.
- Ben yaninda salata ve tursu ile servis yaptim.
0 yorum: