Kuru Poğaça
malzeme
- 4 Su bardağı un
- 1 Su bardağı beyaz peynir
- 2 Su bardağı tereyağ
- kıyılmış maydanoz
- 1 Çay kaşığı karbonat
- 1 Yumurta
- 1 Bardak su
- Tuz
- 1 Tatlı kaşığı şeke
- Unun ortası havuz gibi açılır,
- Yag yumuşak olsun ortaya konulur .
- Suyun icersine karbonat, tuz, şeker koyup eritip eklenir.
- Yavaş yavaş hamur haline getirilir.
- Yuvarlak yumak ,beze edilir.
- Pitzza kesergibi kesilip kenarlarinaİçine bir çay kaşığı peynirli iç konur rulo yapin.
- Üzerlerine yumurta sarisi sürün.
- Tepsiye siralayip ilik ortamda 10 dakika kadar bekletin.
- Önceden isitilmis firinda 175 derecede pisirin.
0 yorum: