malzemeler
- 4 tane yumurta
- 1 su bardak un
- 1 su bardak irmik
- 1 su bardak toz şeker
- 1 su bardak ispanak püresi
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardak aycicek yagi
- Limon kabugu rendesi
- 4 su bardak su
- 3 su bardak toz şeker
- ceyrek limon suyu
- Beyaz cikolata
- Antep fistigi cekilmis
hazirlanimi
- Benim sevdigim tatlilardan daha öncede yapmistim bir kez simdi yeniden hazirladim yesil revani ve zebra pastaylan beraber arkadaslarim icin.
- Öncelikle şerbeti kaynatırız bir kac tasim kaynayinca ilimaya birakiyoruz
- Taze ispanak kullandim.
- 6-7 yaprak ispanak yikayip az suda haslayin ve mikserden gecirin 1 su bardagi kadar olsun .
- Normal tarifde yogurt katiliyor yoksa ispanak yogurt kullanin .
- Diger tarafta aynı kekhamuru hazırlar gibi hamurumuzu hazırlarız .
- 170 derece fırına süreriz.
- Piştikten sonra tatlimiz iliyinca şerbetimizi ılık olarak üzerine dökeriz.
- üzerine ben beyaz cikolata ve antep fistigini cekilmisini kullandim http://tatllar.blogspot.com/
Bu nefis bir pastaydi Hatice ablam hazirlamis hazir paketlerde malzemesini katip firina verinenlerden .Güzel cok leziz ve hafifti
pastalar
http://tatllar.blogspot.com/
0 yorum: