Haşhaşlı Açmahashasli pogaca
malzemeler
malzemeler
- 1 kilo un
- 1 su bardak ilik su
- 2 su bardağı ilik süt
- 1 paket yaş maya
- 1 yumurta
- 1 yemek kasık şeker
- 1 yemek kaşık tuz
- 1 su bardagi ceviz içi
- 1,5 su bardagi sıvıyag
- 1 cay kasik tuz
- 1,5 su bardak sari haşhaş ezmesi
- yumurta sarisi ve birat sütü cirpin ve susam
- Hamuru ilk önce yugurup üzerini kapatip dinlenmeye birakin mayalansin.
- Yag,tuz, hashas ve sürtülmüs cevizi karistirin hashas iyice yaglan harmanlansin.
- Hamurunuzuzda 3 tane yumak cikartip bezeleyin.
- Tezgahin üzerine yag damlatip elinizle hamuru acin merdanede kullananar kolay aciliyor.
- Hashasli karisimdan 3/1 kasikla üzerine sürün.
- Börek yapargibi asila asila bir ucundan diyer uc kismina dogru rulo yapin .
- Bicakla esit sekilde 1 er parmak kalinliginda kesip tepsiye siralayin.
- Üzerine yumurta sarisi ve susam pisirin 175 derecede .
0 yorum: