PİLAV ÜSTÜ TAVUK
malzemeler
- 2 su bardak pirinc
- 3 su bardak tavuk suyu
- 3 yemek kasik ay cicek yag
- 1 yemek kasik sehriye
- 500 gram tavuk gögsü ve ya budu
- karabiber üzerine
- 3 yemek kasik tere yag
- tuz
- Tavugu bir tencereye 3,5 su bardagi su ilave edip haslayin.
- Tavuk biraz soguyunca kemikleri ayirip etini didin.
- Suyunu ise süzgecten gecirin pilav icin.
- Etinizi tere yagda bir kavurun tuzunuda katin.
- Pirincleri yikayip suyunu süzdürün.
- Tencereye yaginizi ve sehriyeyi katip orta ateste kavurun rengi degisince hafif pembelesince pirincinizi katip 2-3 dakika karistirin.
- Et suyunu ve tuzunuzu katip ocagin altini kisin tencerenin kapagi kapali bisirin.
- pilav dinlendikten sonra üzerine tavuk ve kara biber nrfis servis yapin .
- Afiyetler olsun.
0 yorum: