Ton balik sebzeli nefis
malzemeler
- 1 paket hazir milföy hamuru.
- 1 tane konserve ton balik
- yarim cay bardak kadar haslanmis misir
- yarim havuc
- 2 yaprak pirasa2-3 yemek kasik rendelenmis kasar
- 1 cay kasik kirmizi pul biber
- 1 tutam tuz baligin tuzu yeterli gelebilir
- ceyrek limon
- yarim cay kasik karabiber
- Havucu ve pirasayi yikayip dograyin yarim yemek kasik yagda yumusayincaya kadar üzeri kapali pisirin.
- Ocagin alti kapatinca sogumaya birakin pirasa ve havucunuzu.
- Tüm lazemeleri bir kasenin icersinde karistirin.
- Kasari rendeleyin üzerine .
- Hamurunuzu esit sekilde kesin benim hamurum tek parcaydi hazir dondurulmamislardan.
- Kasiklan 2 ser yemek kasik harcinizda hamura koyup kenar kisimlari parmaginizla büzün.
- Üzerine yumurta sarisi ve susam sepileyip 170 derecede pisirin üzeri nar gibi kizaran deyince.
- Bu darifden 6 tane cikti balik yerine tavuk etide kullana bilirsiniz afiyetler olsun .
0 yorum: