- 3 su bardak ilik süt
- tuz
- Aldıgi kadar un
- Arasına sürmek için tere yag
- 1 tane yas maya
- yumurta üzerine süemek icin
Yapılışı:
- Un , süt,maya ve tuzla elleyip yapışmayacak yumusak sertlikte bir hamuryugurun.
- Yaklasik yarim saat mayalanmaya birakin
- 6 bezeye ayirin hamurunuzu .
- Tere yaginizi eritin.
- Her bezeyi oklavayla acip rulo yapin börek yapar gibi.
- Sonra yaklasik 5 dakika bu sekil bekletin hamurlarinizi.
- Bu hamurlari tekrar açin yağlayıp kenarlarını ortaya alarak katlayin.
- Diyer hamuruda ayni islemi yapip aralarina erimis tere yagdan fircayla sürün
- 2 acilmis hamuru üst üste koyup tepsi büyüklügünde acin .
- Üzerine yumurta sürün ve firinda orta isida pisirin .
- Bu yagli cöregi arkadasim Meryem ablamin evinde yapip pisirdi .
- Kadinlar bir aradaydik gün vardi.
0 yorum: