Girit Kabağından etli Dolmasi
malzemeler
- 6 tane kabak
- 1,5 su bardak bulgur
- 1 tane sogan
- 2 dis sarimsak
- taze nane
- taze maydanoz
- 1 yemek kasik aci biber salcasi
- yarim limon suyu
- tuz
- karabiber
- 2 tane domates ((rendelenmis hali))
- 1 tane tavuk gögsü
- Tavuk gögsünü haslayin önceden.
- Bulgur ,maydanoz ve naneyi ayiklayip dograyin.
- Sogani icersine incecik dograyin.
- Domatesinizi kabugunu soyup rendeleyin.
- Tavuk etinizi kücük dograyin baharat,salca limon suyu ve tuzunuzuda katip karistirin iyice.
- Kabaklarinizi üst kismini kesip icersini tatli kasik ile cekirdek kismini cikartin.
- Harcinizlan icersini doldurun.
- Üzerinde kestiginiz kabagi kapak olarak kapatin üzerlerine.
- Tencereye siralayin dolmalarinizi .
- Sadece 2 bardak su ve tuz hafif koymaniz yeterli .
- Dolmanizi orta ateste yavas pisirin.
0 yorum: