Etiketler:
helvalar,
tatlilar
irmik helvasi bademli
- 3 su bardak irmik
- 2 yemek kasik un
- 2 su bardak toz şeker
- 300 gr tere yag
- 2 su bardak süt
- Badem üzerine
- 2,5 su bardak su
- Süt ve su yunuzu bir tencerede kaynatin.
- Derin bir teflon tavada yag eriyince irmik ve unu katip kavurun orta hateste yavas ,yavas tahta kasikla karistirarak.
- Pembelesince kabuksuz bademinizin icersine katip seker ilave edip hizlica bir karisririp kanar sütle su karisimini irmigin üzerine ilave edin.
- Ayni zamanda yavas ,yavas bir taraftan karitirin sürekli olarak .
- Ocagin alti kapatin tavanizin kapagini kapatip yaklasik 4-5 dakika dinlenmeye birakin.
- Dondurma kasigi ile yuvarlak seklini verip üzerlerine birer tane badem yerlestirin .
- Bu ne fis helvayi mutlaka denemelisiniz .
- Afiyetler olsun.
0 yorum: