Etiketler:
hamur isleri
malzeme- 1 su bardak aycicek yag
- haslanmis 4 tane patates
- 1 kilo un
- 1 tane yas maya (40 gramlik )
- 1 su bardak süt
- 200 gram beyaz feta peyniz
- 2 tane yumurtanin sarisi
hazirlanisi- Patatesi haslayip kabugunu soyun elinizle ezin.
- Patatesin icersine yag ,ilik sütte mayayi eritin.
- Tuz ve ununu yavas ekleyip yugurun.
- Hamurununuzun üzerimi kapatip yaklasik yarim saat mayalansin
- Peynirinizi küp ,küp dilimleyim .
- Hamurda küyük toplar yuvarlayin üzerlerine peynirlari bastirin.
- Yumurta sarisina 2 yemek kasik süt katip cirpin ve pogcalarin üzerine sürün.
- 175 derece üzeri nar gibi oluncaya kadar pisirin.
0 yorum: