malzeme
- 1 u bardak ilik süt
- 1 çay bardağı sıvıyag
- 1 yumurta (akı içine, sarısı üstüne sürülecek)
- yarim yas maya ( 20 gram )
- 3 çay kaşık tuz
- 2 çay kaşık tozşeker
- Aldıgi kadar un
- 75 gr tereyag veya margarin (oda sıcaklığında yumuşatılmış/arasına sürmek için)
- peyaz peynir
- Mayayı çok az ılık suyla eritin.
- Ilık süt, sıvıyag, tuz, şeker, yumurta akı ve un ile ele yapışmayacak yumuşaklıkta hamur yugurun.
- Mayalanmasını tepsilerde yapin hazirladiktan sonra
- Hamuru 6 parçaya ayırın.
- Her parçayı tabak büyüklügünde açıp, üzerine yumuşak tereyağından ince bir tabaka halinde sürün. Hamurları üstüste koyun, her bezede bu işlemi tekrarlayın.
- En üstteki bezeye yag sürmeyin.
- Üstüste dizilmiş hamurları fazla ezmeden merdaneye acarak büyütün.
- hertarafina bayaz peynirden yayin.
- Börek sarrar gibi sarin .
- Bicakla 2 ser parmak kalinliginda kesip üzerlerine ayirdiginiz yumurta sarisini sürün.
- 175 derecede üzerleri kizaran degince pisirin.
0 yorum: