mantarli Pizza
malzemeler
- 1 kilo un
- 1/2 litre süt
- 200 ml ay cicek yag
- 2 yemek kasik toz seker
- 1 tatli kasik tuz
- 1 paket kuru maya
sosu icin malzeme
- 1 kutu hazir domates suyu
- 2 dis sarimsak
- 1 tatli kasik nane
- 4-5 sap maydanaz
- 2 yemek kasik ay cicek yag
- 1 tane kuru sogan
üzerine
- Bol kasar peniri (ben 3 cesit kasar karisik kullandim )
- mantar
hazirlanisi
- Hamurunuzu yugurup üzeri kapatip yarim saat kadar mayalanmaya birakin
- Mutfak robotunda sosu icin tüm malzemeyi katip beraber sos haline gelinceye kadar cekin.
- Ben konserve mantar kullandim.
- Mantari süzgecin icersine katip yikayip su yunu süzdürün.
- Hamurunuzu tepspye göre 4 veya 3 beze yapin.
- Tepsinizi yaglayip elinizle acin.
- Üzerine sosunuzdan hertarafina esit sekilde sürün.
- Kasarda sosun üzerine esit sekelde yayin.
- En üstede mantarlarinizi siralayin.
- 175 derecede pisirin alti ve üzeri pisinde afiyetler olsin.
0 yorum: