KIYMALI Pide tarifim
malzemeler
- 2 tane yas maya
- 4 su bardak ilik süt
- yarim su bardak ay cicek yag
- 1 yemek kasik margarin
- 2 tatli kasik tuz
- alabildigi kadar un
Kiymali harci icin malzeme
- 2 tane kuru sogan
- 2 tane yesil sivri biber
- 1 demet maydanoz
- 7-8 yaprak taze nane
- 2 dis sarimsak
- 1 cay kasik kara biber
- 1 yemek kasik aci biber salcasi
- 1 yemek kasik domates salcasi
- 600 gram kiymatuz
üzerine sürmek icin 2 yumurta ve yarim cay bardak süt cirpin.
hazirlanisi
- Derin bir kabin icersinde yag ,tuz, margarin ve mayayi koyup mayalari eritin ilk önce.
- Yavas yavas un ilave edip yumusak bir hamur yugurun.
- Hamurunuz nekadar yumusak olursa pideniz o kadar nefis olur
- Mayalanmasi icin üzerini papatip yarim saat yayalanmaya birakin.
- Ben yagli dana kiymasi kullandim.
- Sogani soyup rendeleyin biber , maydanoz ve naneyi ayiklayip yikayip dograyin.
- Tüm malzemeyi katip kiymanin üzerine karistirin
- Aci sevmiyorsaniz sadece domates salcasi kullanin
- süt ve yumurtayi üzerine sürmek icin cirpin.
- Hamurunuzudan kücükyumaklar cikartin yuvarlayin .Tezgehin üzerine un sepileyin yapismadan acin yumaklarinizi .
- Merdaneyle acip harcinizdan esit sekilde koyup 2 kenarini ic kisma dogru katlayin.
- Üzerine yumurta sürüp firin tepsisine siralayin bu sekilde .
- önceden isitilmis firinda 175 derecede pisirin. ♥♥♥♥
0 yorum: