malzemeler
- 150 gram tozseker
- 500 gram un
- 150 gram margarin
- 2 tane yumurta
- 1/4 litre süt
- 40 gram yas maya
- 1 tutam tuz
- 1 tane vanilya tozu
- 5 tane elma üzerisi icin
üzerinin streusel icin malzeme
- 250 gram toz seker
- 275 gram margarin
- 500 gram un
- 1 cimcik tuz
hazirlanisi
- Ilik sütün icersine mayayi katip elinizle eritin.
- Üzerine tuz ve bir tutam toz sekerden katip üzerini kapatip sicak ortamda beklemeye birakin.
- 500 gram un bir fiske tuz ,vanilya tozu , erimis150 gram margarin ,ve 150 gram toz sekerden katin sütlü mayayi da katip karistirin pürüssüz bir kivam elde edinceye kadar .
- üzerisi icin margarin, toz seker ,un ve tuzu katip elinizle tüm malzemeyi bir birine ovalayarak yidirtin .
- Elmalarin kabuklarini ve cekirdekli kismini temizleyip ince dilimleyin.
- Firin tepsisine pisirme kegidi yerlestirip üzerine hamuru dökün.
- Hamurun üzerine elmalari siralayin.
- Üzerisine hazirladiginiz hamuru esit sekilde elmalarin üzerine serpistirin.
- Yaklasik 15 dakika sonra önceden isitilmis 200 derecedeki firina 20 dakika pismeye birakin .
- Afiyerler olsun .bu tarifi Almanlarin bir kitabindan alip kizim denedi ve biz cok begendik.
Bu kek tarifimi arkadaimin etkinligine gönderiyorum http://cafemis.com/ ve arkasim
http://gelibolu17-midedenkalbe.blogspot.com/ kolay gelsin kendilerine
0 yorum: