ETLİ NOHUT YEMEĞİ
malzeme
- 350 gr kuşbaşı koyun etti
- 2 kase Nohut
- 1 adet Kuru Sogan
- 3 tane domates
- 1 tatli kasik kara biber
- 1 tatli kasik kirmizi pul biber
- 1 tatli kasik nane
- 1 dis sarimsak
- 2 yemek kaşık domates Salçasi
- 2 yemek kaşık tereyag
- tuz
- Nohutları bir gece önceden sıcak su da bırakıp bekletin.
- Ben dödüklüde hasladim.
- Bu suyu süzüp tekrar kaynar su ekleyerek hafif haşlayın etlede pisecekleri icin ve tekrar süzün.
- Başka bir tencereye iki kaşık tereyagını ve dogranmış soganları kavurun.
- Salçayı,pul biberi ,nane ve sarimsagida ekleyin
- Soganlarin üzerine kücük dogranmis kuşbaşı etlerini çig olarak soganlara ilave edip karıştırın.
- Etler hafif yumusayinca nohutları da üzerine koyun.
- Tuzunu ve suyunu ayarlayıp devam pisirin etler ve nohutunuz lokumgibi oluncaya kadar
- Afiyetler olsun.
0 yorum: