malzemeler
- 3 yemek kasik un
- 4 su bardak su
- 2 tane kabugu soyulmus domates
- 1 yemek kasik biber salcasi
- 1 yemek kasik domates salcasi
- 3 cay kasik vegater sebzeli cesni
- 2 cay kasik nane
- 3-4 yemek kasik ay cicek yag
- yarim limon suyu
- 2 su bardak haslanmis nohut
köftenin harci
- 200 gram kadar kiyma
- 1 tane yumurta
- 1 cay kasik kara biber
- 2 cay bardak ince bulgur
- 1 cay kasik tuz
- 3 sap kadar maydanoz ayiklayip ince dogranmis
- 2 dis sarimsak
- yarim yemek kasik domates salcasi
- 1 cay kasik pul biber
- 3 yemek kasik un
- Köftelik malzemeleri bir kaba koyup iyicene yoğurun ve köftelerinizin seklini arzunuza göre yuvarlak veya bu sekil yapin.
- Bir tepsiye 3 yemek kasik un sepileyip köftelerinizi una beleyin.
- Derin bir tencereye yag ve salcalarinizi katip kavurun.
- Kabugu soyulmus domatesi incecik dograyin sotelensin .
- Suyunuzu ,sarimsak,tuz,pul biber ve nane yi ilave edin.
- Nohut ve ve vegater tozunuda ve yarim limon suyunu ilave edip karistirin.
- Yemek kaynarken köfteleri icersine sirayla birakin teker ,keker .
- Ve hafif bir karistirip 6-7 dakika kaynatin orta ateste .
- Afiyetler olsun. http://tatllar.blogspot.com/
0 yorum: