malzeme
- 2 litre süt
- 14 yemek kasik irmik
- 16 yemek kasik toz seker
- 2 tane vanilya sekeri
- 200 gram kabuksuz cekilmis badem
- 1 konserve ananas (820 gramlik )
- 1 su bardak ananasin suyundan
- 2 yemek kasik nisasta
- 1 paket ciy kirema
üzerine
- hindistan cevizi
- antep fistigi
- annanas sin yarisi
hazirlanisi
- Derin bir tencereye süt ciy kirama tencereye alinir.
- Ananasin suyundan bir bardak icersine katilir
- Seker ve vanilya sekeri icersine karistirilir.
- Nisasta ,irmik icersine karistirilip orta ateste sürekli karistirilir
- Kivam koyulmaya baslayinca icersine baden kabusuz dise dokunur sekilde cekilip tencereye ilave edilir.
- Ananas sin yarisini küp dograyip icersine katin .Sürekli karistirinki altina sarmasin
- Borcamin icersine muhallebinizi dükün.
- Üzerine kalan ananaslari siralayin aralikli sekilde .
- Hindistan cevizi ve antep fistiginida serpip sogumaya birakin
- Hem cok hafif ve nefis bir tatli .
- Normal tarifinin 2 katini kullandim ben 3 cü bayram icin hazirladim bu tatlimi isterseniz ölcüleri azaltip kücük bir borcamin icersinede yapabilirsiniz afiyetler olsun.http://tatllar.blogspot.com/ bu tatliyi muhakkak deneyin nefis bir tatli ☻☻
0 yorum: