malzemeler
- 600 gram kiyma
- 1 tutam maydanoz
- 1 tane kuru sogan
- yarim su bardak rendelenmis kasar peyniri
- tuz, nane ,kirmizi pul biber ,2 dis sarimsak
- 1 tatli kasik domates salcasi
- 1 tatli kasik biber salcasi
- patlican ben normal uzun patlican bulamadigim icin bostan patlican kullandim
- 2 su bardak su
- 2 yemek kasik domates salcasi
- 2 dis sarimsak kara biber, pul biber ,tuz ve 3 yemek kasik ay cicek yag
- domates ve yesil sivri biber
- Patlicani yikayip alacali soyup dilimleyin tuzlu suda yaklasik 10- 15 dakika bekletin.
- Derin bir kabin icersine kiymayi alin.
- Kuru sogan ve maydanozu ayiklanip yikanip incecik dograyin .
- Kasar peyniri rendeleyin.
- Tüm malzemeleri katip köfteyi yugurun
- Köfteden parcalar kopartin ve yuvarlayip seklini verin patlicanlar sudan bir gecirtip suyunu sIkIn.
- Tepsinize sralayin köfte ,patlican ben borcam da yaptim.
- Sosunuzu hazirlayin cirpin suyun icersinde salcayi diyer malzemeide katip karistirip köfte ve patlicanlarin üzerine dökün.
- Yesil biber ve domatesinizi dodrayip en üste siralayip 175 derece firinda pisirin .
- ilk pisme esnasinda tepsinin üzerini kapatip sonra acip devam pisirin afiyetler olsun.
0 yorum: