hamuru icin malzemeler
- 20 gram yas maya
- 2 cay kasik kabartma tozu
- 600 gram un
- 4 yemek kasik zeytin yag
- 250 ml maden asitli su
- 2 tutam tuz
üzerinin harci icin malzemeler
- 200 gram schmand veya labne peynir
- 50 ml süt veya ciy kirema
- 1 su bardak süzme yogurt
- 100 gram kasar
- 100 gram beyaz peynir
- 1 tatli kasik kekik
- 1 tatli kasik kirmizi pul biber
- tuz
- 20 tane siyah zeytin
- 20 tane biberli yesil zeytin
- 2 dis sarimsak
- ilk önce hamurumuzu yugurup dinlenmeye birakin .
- Derin bir kasenin icersine yogurt ,ciy kirema sachmand, tuz kekik pul biber,rendelenmis sarimsak ve tuzu katip iyice cirpin kirema haline gelsin.
- Beyaz peyniride ufalayin kiramali harciniza karistirin
- Tepsiye hamurunuzda 2 tane beze cikartin bezenizi acin bir merdane yarimi ile .
- Kiremali harcin yarisini döküp hertarafina sürün .
- Üzerine kasar peynirin yarisini ve zeytinleri dilimleyip siralayin.
- 2 tepsi yaptim diyer tepzinize de ayni islemi yapip tepsileri sirayla 175 derece firinda pisirin
- Afiyetler olsun.
0 yorum: