KIYMALI PİDE TARİFİ
malzemeler
- 2 tane yas maya
- 4 su bardak ilik süt
- yarim su bardak ay cicek yag
- 1 yemek kasik margarin
- 2 tatli kasik tuz
- alabildigi kadar unic malzemesi
- 2 tane kuru sogan
- 2 tane yesil sivri biber
- 1 demet maydanoz
- 7-8 yaprak taze nane
- 2 dis sarimsak
- 1 cay kasik kara biber
- 1 yemek kasik aci biber salcasi
- 2 yemek kasik domates salcasi
- 600 gram kadar kiyma
- tuz
- küp dogranmis kasar
- 2 tane yumurta sarisi
hazirlanisi
- Derin bir kabin icersinde ilk önce hamurumuzu yugurup mayalanmaya üzeri kapali bir sekilde birakalim.
- Hamur mayalanirken ic harcimizi hazirlayalim.
- Kıyma, küp doğranmış soğanı ve ince dogranmis biberi az yağda kavuralim.
- Salcalari sarimsak incecik yikanip dogranmis nane ve maydanozu da icersine ilave edelim.
- Tuzunu ve kara biberinide katip iyice bir karistirip sogumaya birakin.
- Hamurumuzdan kücük bezeler yuvarlayip avuc ici kadar acin medaneyle tezgahin üzerine bir tutam un serpistirip yapismasin diye.
- Acmis oldugunuz hamurun orta kismina kiymali harcinizdan bir yemek kasik dolusu koyup kayik sekli verin kenarlarini hafif ic harcin üzerine kapatip güzelce parmaklarinizla bastirin bastirmassaniz piserken kenarlar acilacaktir.
- Yumurtanin sarisini kenar hamuruna sürün .
- Ben üzerlerine kücük küp , küp kasar dilimlari serpistirdim .
- 180 derecede firinda pisirin afiyetler olsun..
0 yorum: